RECEPTY ADVENI

Škvarkové pagáče

Bez lepku Bez sóji

Škvarkové pagáče
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Vynikající k vínu, chuťově výraznějšímu salátu, polévce. Rychlé a efektní!

Ze všech ingrediencí uhněteme těsto. Pokud jsou škvarky hodně mastné a těsto se lepí, dejte ho na chvíli do ledničky.

Těsto přeneseme na pomoučený vál, vyválíme na obdélník o tloušťce 0,5 cm.

Vykrajujeme kolečka. Například „kostičkovátkem“ na bramborový salát, jeho drátky udělají pěkný vzorek.

Plech vyložíme pečícím papírem a kolečka na něj poskládáme dále od sebe (s „rozestupy“).

Potřeme je rozšlehaným vejcem.

Pečeme na 180 °C, 10–15 minut do růžova.