RECEPTY ADVENI

Semínkové bulky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Semínkové bulky

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Koupit
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES (dříve Simply Adveni) 750 g
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES (dříve Simply Adveni) 750 g
Koupit
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Z výše uvedených ingrediencí připravíme 8 bulek.

Nejprve v míse důkladně promícháme všechny sypké suroviny, přidáme mleté spařené lněné semínko, ostatní semínka, zakysanou smetanu a část vody.

Začneme mixérem nebo robotem zpracovávat v těsto, postupně přiléváme zbylou vodu a nakonec zapracujeme olej.

Vytvoříme vláčné těsto, které necháme v míse přetažené potravinovou fólií zdvojnásobit objem.

Troubu nahřejeme na maximum a na spodní rošt dáme plech. Pokud máte troubu s párou, postupujte tak, jak jste zvyklí.

Z nakynutého těsta vypracujeme na pomoučené ploše bulky. Každou bulku důkladně propracujeme, snažíme se z ní dostat co nejvíce vzduchu.

Vrch bulky potřeme vodou, nařízneme do kříže a obalíme semínky.

Necháme zhruba 15 minut odpočívat v teple a mezitím na plech, který jsme umístili na spodní rošt trouby, vylijeme 1 litr vody a troubu zavřeme.

Po patnácti minutách otevřeme troubu a rychle vložíme plech s bulkami (pozor na páru, která z trouby vyletí).

Pečeme cca 30 minut na maximum (250 °C), poté vyndáme spodní plech s vodou, stáhneme teplotu na 200 °C a dopékáme do požadované barvy.

Doba pečení je pouze orientační, každý musí postupovat dle zkušeností s vlastní troubou.

Pokud chceme, aby byly bulky křupavější, ihned přemístíme na mřížku. Pokud preferujeme měkčí pečivo, necháme bulky zchladnout na plechu.

Foto: La Teta
  • recept Semínkové bulky