RECEPTY ADVENI

Sádlové cukroví

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Sádlové cukroví
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na čokoládovou verzi

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Sádlovky, sádláčky nebo také sádlové koláčky. Sádlové cukroví bylo dlouho opomíjeno, ale v posledních letech, kdy se řada hospodyněk vrací k osvědčeným receptům svých maminek a babiček, si opět hledá cestu na výsluní. Minimum ingrediencí i času nutného k přípravě a odležení z něj dělají ideálního kandidáta i na tzv. „last minute“ pečení. Nás si toto cukroví navíc získalo svou křehkostí a jemnou nepřeslazenou chutí. Přílišné sádlové chuti nebo „odéru“ se není třeba vůbec obávat. Díky sádlu je těsto nádherně sněhobílé a s červenou marmeládou vytvoří parádní estetický kontrast. Pokud do těsta přidáte dvě lžíce kakaa, vytvoříte výborné „čokoládové“ cukroví. Sádlovky nejlépe chutnají s výraznou kyselkavou marmeládou – například višňovou nebo rybízovou. Důlek uprostřed cukroví jimi naplňte velkoryse.

Smícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTOU) s moučkovým cukrem (v případě čokoládové verze i s kakaem).

Do sypké směsi zapracujeme sádlo. Uhněteme hladké těsto.

Z těsta odebíráme malé kuličky o hmotnosti 8 g (je dobré si je přesně odvážit) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme mezi nimi dostatečné rozestupy. Těsto se v průběhu pečení „rozestoupí“ do stran.

Koncem vařečky uděláme do prostředku kuličky hluboký důlek. Důlek musí být opravdu hluboký, těsto značně nabude, plytký důlek by mohl zaniknout.

Po dobu 10 minut pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C. Toto cukroví se peče při nižší teplotě než bývá zvykem u většiny, 150 °C je skutečně správně!

Důlky vychladlých sádlovek plníme bohatě marmeládou.

Foto: Adveni
  • recept Sádlové cukroví
  • recept Sádlové cukroví