RECEPTY ADVENI

Sacher dort

Bez lepku Bez sóji

Sacher dort

Hlavní přísady

Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Koupit
Kypřící prášek
Kypřící prášek
Koupit
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Na těsto

Na potření

Na polevu podle Jany Fialkové

Na „klasickou“ polevu

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Sacher patří k naprosté klasice. Jsou tací, kteří si na ten pravý nefalšovaný neváhají zajet do Vídně, my ostatní si ho s chutí a láskou připravujeme doma. Recepty na tenhle výborný čokoládový dort se liší jen minimálně. Ingredience jsou vždy stejné, mění se maximálně jejich poměry. Náš recept je upravený na míru směsi BAKE-A-CAKE tak, aby s ní fungoval a výsledek Vašeho snažení byl jednoduše dokonalý.

Oddělíme žloutky od bílků.

Bílky ušleháme s cukrem krupicí na tuhý sníh a zatím ponecháme stranou.

Máslo a moučkový cukr vyšleháme do pěny.

Do této pěny dále postupně zašleháváme žloutky – jeden po druhém.

Dále zašleháme rozpuštěnou, avšak ne horkou čokoládu.

Do vzniklé čokoládové hmoty zašleháme směs BAKE-A-CAKE s kypřicím práškem.

Pak jemně vmícháme sníh z bílků a cukru krupice.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 170 °C 50 až 60 minut.

Po vyjmutí z trouby necháme dort chvíli (cca 20 minut) chladnout ve formě (nejlépe v chladu, na studené podlaze).

Korpus opatrně vyndáme z formy a necháme ho ještě chladnout. Pokud bude mít korpus i po zchladnutí „vypouklinu“, prostě ji seřízneme, aby byl dort rovný.

Pak korpus dlouhým nožem v polovině vodorovně rozřízneme.

Horní části obou dílů potřeme marmeládou a pak je spojíme k sobě. Marmeládou potřeme dort i po obvodu. (Marmeládu můžete trošku nahřát, aby byla tekutější a lépe se roztírala.)

Připravíme si čokoládovou polevu.

Dle autorky receptu jednoduše rozpustíme čokoládu s kouskem kokosového tuku. Zhruba 2 kávové lžičky tuku na 100 g čokolády. Poleva se snadno rozteče a dělá krásnou rovnou plochu, dobře tuhne a je tenká a křupavá.

Nebo polevu „klasickou“. V rendlíčku rozpustíme ve vodě cukr a přivedeme k varu. Pak teplotu stáhneme a vaříme ještě 3 minuty. Odstavíme, necháme mírně zchladnout a přidáme nalámanou čokoládu, mícháme do rozpuštění. Polevu necháme mírně zchladnout a pak naléváme na dort.

Dort necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny v lednici.

Podáváme se šlehačkou a s láskou!