RECEPTY ADVENI

Rýžovo-oříšková / semínková kaše

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Rýžovo-oříšková / semínková kaše
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Komu už se omrzela klasická mléčná (či bezmléčná) rýže, může ji ozvláštnit přídavkem oříškové nebo semínkové mouky.

Propláchnutou rýži zalijeme vodou a rostlinným mlékem, přidáme špetku soli a dáme vařit. Přivedeme k varu, stáhneme na nejmenší plamen a bez míchání pod pokličkou dusíme 15 minut. Oříškovou mouku rozmícháme v ½ hrnku rostlinného mléka a vlijeme k uvařené rýži. Osladíme podle chuti a společně za stálého míchání 3 minuty povaříme. Podle potřeby přilijeme ještě trochu mléka. Na závěr vmícháme nasekané oříšky.