RECEPTY ADVENI

Rýžové bagely

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Rýžové bagely

Hlavní přísady

Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
Mouka z hnědé rýže
Mouka z hnědé rýže
Koupit
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Úžasné pečivo amerického střihu ve tvaru kroužků, které se původně plnilo lososem a čerstvým sýrem. Dneska jsou prý pekárny v New Yorku plné tohoto kulatého různě plněného a zdobené pečiva na sladko i slano. V New Yorku jsem bohužel nikdy nebyla, tak aspoň takto na dálku. Miluji New York a Sex ve městě... A taky miluji mouky a vůbec všechno na pečení z Adveni medical, protože se z toho prostě daří!

1. Všechny sypké suroviny v míse promícháme, droždí přidáváme až jako poslední. Rukou rozdrobíme do směsi gel vytvořený z vody a psyllia. Agávový sirup promícháme s teplou vodou a tekutinu přidáme k sypké směsi s psylliem. Rukou vyhněteme lepivé těsto. Mísu s těstem přikryjeme poklopem nebo zabalíme do potravinářské folie a necháme na teplém místě cca 1 hodinu kynout.

2. Troubu rozehřejeme na 230 °C. Na dno trouby dáme hrnec s 1 l vody. Do těsta zapracujeme rukou rozpuštěný tuk a vypracujeme hladké těsto, které překlopíme na pomoučenou plochu, bude ho cca 600 g. Rozdělíme ho nožem na šest 100 g kousků, z nichž vyválíme kuličky, které rukou opatrně zploštíme a uprostřed uděláme tvořítkem otvor.

3. Teď máme dvě možnosti, buď necháme kroužky z těsta jen odpočinout na vyloženém plechu pečícím papírem, potřeme vodou nebo vejcem (pokud není omezení) a posypeme semínky a DÁME ROVNOU PÉCT. Nebo opatrně jednotlivé kroužky nabíráme děrovanou naběračkou a vkládáme na 10 sekund do horké jemně bublající slané vody. Pečivo vyndáme na plech, posypeme semínky a pečeme cca 10–15 minut. Pokud se pečivo shora připaluje, zmírníme troubu na 200 °C a dopékáme až zní bagely na poklep dutě.

4. Pečivo necháme s papírem vychladnout na mřížce a po vychladnutí a změknutí pečiva ho opatrně odtrhneme z papíru.