RECEPTY ADVENI

Rychlý banánový chlebíček

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Rychlý banánový chlebíček
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rychlá a velice šťavnatá buchta poslouží i jako základ na bublaninu nebo ovocný koláč.

Banány rozmačkáme, přidáme vejce, olej a med. Prošleháme do jednolité hmoty. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, přilijeme ušlehané banány. Zamícháme, vlijeme do formy vyložené papírem na pečení a pečeme při 170 °C asi 45 minut.

Poznámka

Do těsta můžeme přidat jakékoli ovoce, ořechy nebo sekanou čokoládu.