RECEPTY ADVENI

Rychlá hrachová polévka z hrachové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Rychlá hrachová polévka z hrachové mouky
Mouka ze žlutého hrachu 250 g
Hlavní přísada
Mouka ze žlutého hrachu 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Hrachovou mouku rozmícháme v trošce studeného vývaru nebo vody. Zbylý vývar přivedeme k varu a vmícháme do něj namočenou mouku. Osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Na závěr vmícháme majoránku a můžeme servírovat.

Poznámka

Nemám ráda polotovary a zpracované výrobky, takže u mě nenajdete polévky z pytlíku a podobné „lahůdky“. Pokud ale sáhnete po hrachové mouce, která obsahuje jen a pouze rozemletý žlutý hrách, a použijete domácí zeleninový vývar, máte za chvilku připravenou vydatnou krémovou polévku plnou bílkovin, na kterou ty komerční ze sáčku mohou jen závistivě koukat.