RECEPTY ADVENI

Rychlá česnečka s bramborovými vločkami

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Rychlá česnečka s bramborovými vločkami
Bramborové vločky
Hlavní přísada
Bramborové vločky
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V hlubokém hrnci rozehřejeme olej, přidáme na něj prolisovaný česnek a na mírném plameni opékáme, až se česnek rozvoní (pozor, nesmí se spálit!). Orestovaný česnek zalijeme vodou nebo vývarem a přivedeme k varu. Pomalu přisypáváme bramborové vločky a intenzivně mícháme, nejlépe metličkou, aby nevznikly hrudky. Přidáme polévkové bylinky, osolíme a opepříme, za občasného zamíchání 5 minut povaříme a můžeme podávat.

Poznámka

Množství bramborových vloček závisí na tom, jak hustou polévku chcete připravit. Přisypávejte je proto po částech, dokud nedosáhnete požadované hustoty.