RECEPTY ADVENI

Rybízovo-jablečný koláč s oříškovou příchutí

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Rybízovo-jablečný koláč s oříškovou příchutí
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Všechny mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na plech vyložený pečicím papírem a posypeme strouhanými jablky a rybízem. Ovoce rukou trochu zatlačíme do těsta. Pečeme při 160 °C asi 25 minut, až začnou okraje koláče růžovět. Hotový koláč necháme krátce vychladnout a poté jej vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.