RECEPTY ADVENI

Rohlíky, housky, bulky, bagetky

Bez lepku Bez sóji

Rohlíky, housky, bulky, bagetky
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Množství na cca 12 rohlíků

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Recept na dobré bezlepkové rohlíky či housky patří k těm nejžádanějším vůbec. Kdo si je někdy vyzkoušel upéct, potvrdí, že dobrat se kýženého výsledku není vůbec jednoduché. Tenhle nový recept mám od své sestřenky Jany. Je tak snadný a výsledek předčí Vaše očekávání. Prostě v jednoduchosti je síla. Díky, Jani, za skvělý tip.

V míse důkladně smíchejte všechny „suché“ ingredience – směs SIMPLY ADVENI, droždí, cukr a sůl. Přilijte vlažné mléko a hněťte do hladka (cca 5 minut).

Nakonec přidejte rozpuštěné máslo a ještě prohněťte, dokud se máslo dobře nezapracuje.

Nechejte kynout v míse cca 45 minut.

Pak vytvarujte rohlíky (housky, bulky, bagetky) a nechejte ještě asi 10 minut kynout.

Potřete vajíčkem a posypte dle chuti např. mákem, sezamem, slunečnicovými či lněnými semínky.

Pečte takto:

1. troubu vytopíme na 250 °C, vložíme do ní vykynuté rohlíky a zaráz vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek. Na 250 °C pečeme 10 minut

2. pak teplotu stáhneme na 170 °C a dopékáme ještě cca 25 minut