RECEPTY ADVENI

Rohlíky, housky, bulky, bagetky

Bez lepku Bez sóji

Rohlíky, housky, bulky, bagetky
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Množství na cca 14 rohlíků

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Recept na dobré bezlepkové rohlíky či housky patří k těm nejžádanějším vůbec. Kdo si je někdy vyzkoušel upéct, potvrdí, že dobrat se kýženého výsledku není vůbec jednoduché. Tenhle recept mám od své sestřenice Jany. Je poměrně snadný a výsledek předčí vaše očekávání. Díky, Jani, za skvělý tip!

1. V míse důkladně smíchejte všechny „suché“ ingredience – směs ­SIMPLY ­ADVENI, droždí, cukr a sůl. Přilijte vlažné mléko a hněťte do hladka (cca 5 ­minut).

2. Nakonec přidejte rozpuštěné máslo a ještě promíchejte, dokud se máslo dobře nezapracuje.

3. Nechte kynout v míse cca 45 minut.

4. Pak vytvarujte rohlíky (housky, bulky, bagetky) a nechte ještě asi 10 minut kynout.

5. Potřete vajíčkem a posypte dle chuti např. mákem, sezamem, slunečnicovými či lněnými semínky.

Pečeme takto

1. Troubu vytopíme na 250 °C, vložíme do ní vykynuté rohlíky a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek. Na 250 °C pečeme 10 minut.

2. Pak teplotu stáhneme na 170 °C a dopékáme ještě cca 25 minut.