RECEPTY ADVENI

Rohlíky Adveni

Bez lepku Bez sóji

Rohlíky Adveni
Bezlepková směs na pečení SIMPLY ADVENI
Hlavní přísada
Bezlepková směs na pečení SIMPLY ADVENI
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Kvásek na 3 rohlíky

Dále

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejprve si připravíme kvásek ze směsi SIMPLY ADVENI, vody nebo mléka, cukru a droždí.

Do směsi SIMPLY ADVENI vmícháme vyběhnutý kvásek, vidličkou rozšlehané vejce (trochu si ho schováme na potření před pečením), vodu nebo mléko, olej (nebo rozpuštěné máslo) a půl lžičky kypřicího prášku. Vařečkou vypracujeme mokré těsto a dáme ho na 30 minut kynout pod utěrku. Mezitím vyhřejeme troubu na 200 °C a pro zapaření do ní vložíme větší kastrůlek s vodou.

Z vykynutého těsta vypracujeme pomocí mokré lžíce 3 rohlíky, kterým uděláme nahoře dva nebo tři zářezy. Přikryjeme je utěrkou a necháme je kynout na plechu vyloženém pečicím papírem asi 15 minut.

Po dokynutí rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem nebo lněnými či slunečnicovými semínky. Do trouby nastříkáme rozprašovačem vodu, vložíme do ní plech s rohlíky. Po prvních třech minutách snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme dalších asi 12 minut.