RECEPTY ADVENI

Rizoto s amarantem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Rizoto s amarantem
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Amarant a rýži smícháme, odměříme jejich společný objem pomocí hrnku a propláchneme. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme propláchnutým amarantem a rýží a minutu společně opékáme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, kterého by mělo být 1,5 násobku k objemu amarantu a rýže. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Stáhneme na nejnižší plamen a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, až je vše měkké. Podle potřeby přilijeme ještě trochu vývaru nebo vody. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat.

Poznámka

Zeleninu volíme dle sezony a možností. Já jsem použila pórek, mrkev, papriku, hrášek a houby.