RECEPTY ADVENI

Raz dva pizza ze směsi SIMPLY ADVENI

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Raz dva pizza ze směsi SIMPLY ADVENI
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na těsto

Na obložení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pizza patří k oblíbeným pokrmům a v případě dětí to platí dvojnásob. Recept, který vám představujeme, oceníte ve chvílích největšího spěchu, např. jako rychlou večeři ve všední den. Žádné zdržování s odvažováním přísad, žádné čekání na vykynutí těsta… tahle pizza je opravdu hotová „raz dva“. Rodina bude nadšená a vy si ušetřený čas užijete po svém. Inspirováno receptem Ládi Hrušky.

Z uvedeného množství vytvoříte pizzu o průměru 32 cm.

1. Do mísy vyklopte pomazánkové máslo. Prázdný kelímek naplňte až po okraj směsí SIMPLY ADVENI a přisypte k máslu. Přidejte olivový olej a osolte. Vypracujte vláčné těsto. Pokud se vám zdá příliš lepkavé, přisypávejte opatrně směs SIMPLY ADVENI, dokud nedocílíte správné konzistence.

2. Vzniklé těsto vyválejte na placku a umístěte do vymazané pizza formy. Pokud formu nemáte, vyložte plech pečicím papírem a vyválené těsto na něj přeneste.

3. Rajčatový protlak smíchejte s drceným česnekem a kořením a rovnoměrně rozetřete na těsto.

4. Povrch obložte oblíbenými přísadami a bohatě zasypejte sýrem (ideálně strouhanou mozzarellou).

5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 15–20 minut.