RECEPTY ADVENI

Raz dva pizza

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Raz dva pizza
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES (dříve Simply Adveni) 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES (dříve Simply Adveni) 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na těsto

Na obložení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pizza patří k oblíbeným pokrmům a v případě dětí to platí dvojnásob. Recept, který vám představujeme, oceníte ve chvílích největšího spěchu, např. jako rychlou večeři ve všední den. Žádné zdržování s odvažováním přísad, žádné čekání na vykynutí těsta… tahle pizza je opravdu hotová „raz dva“. Rodina bude nadšená a vy si ušetřený čas užijete po svém. Inspirováno receptem Ládi Hrušky.

Z uvedeného množství vytvoříte pizzu o průměru 32 cm.

1. Do mísy vyklopte pomazánkové máslo. Prázdný kelímek naplňte až po okraj směsí BREADS & BAGUETTES a přisypte k máslu. Přidejte olivový olej a osolte. Vypracujte vláčné těsto. Pokud se vám zdá příliš lepkavé, přisypávejte opatrně směs BREADS & BAGUETTES, dokud nedocílíte správné konzistence.

2. Vzniklé těsto vyválejte na placku a umístěte do vymazané pizza formy. Pokud formu nemáte, vyložte plech pečicím papírem a vyválené těsto na něj přeneste.

3. Rajčatový protlak smíchejte s drceným česnekem a kořením a rovnoměrně rozetřete na těsto.

4. Povrch obložte oblíbenými přísadami a bohatě zasypejte sýrem (ideálně strouhanou mozzarellou).

5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 15–20 minut.

Foto: Adveni
  • recept Raz dva pizza