RECEPTY ADVENI

Ravioly

Ravioly
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES (dříve Simply Adveni) 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES (dříve Simply Adveni) 750 g
Kateřina Hájková

Autor receptu

Kateřina hojně peče ze směsí Adveni a z jejích výsledků přechází zrak...

Ingredience

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Italské těstoviny můžeme v zásadě rozdělit na 3 velké skupiny. Na polévkové, neplněné a plněné. Ravioly patří do třetí skupiny stejně jako například tortellini, cappelleti, cannelloni, mezzelune. Jejich názvy se odvíjejí od jejich tvarů. A tak cappelleti připomínají malé kloboučky (od italského capello – klobouk), mezzelune jsou polokruhové (mezzelune – půlměsíce), tortellini mají tvar kroužku - prstýnku, cannelloni připomínají dutý váleček. Ravioly (ravioli) jsou taštičky ve tvaru čtverečků. Jejich název je odvozen od italského slovesa riavolgere zabalit. Co se týče samotné náplně, ta se odvíjí od regionu. V Římě nejčastěji sestává ze sýru ricotta, špenátu, muškátového oříšku a černého pepře. Na Sardii se setkáte s ricottou se strouhanou citrónovou kůrou. Běžná je i náplň masová. Jakou zvolíte vy? V každém případě, pokud vaše ravioly doprovodíte pravým italským vínem, romantická večeře se středomořskou atmosférou může začít. Buon appetito!

Z výše uvedených surovin připravíme 21 kusů raviol o rozměru 3 × 3 cm. Čerstvé ravioly, které nespotřebujeme, můžeme zamrazit.

Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli odležet.

Připravíme si libovolnou náplň. Např. masovou, sýrovou, zeleninovou.

Z těsta vyválíme obdélník. Těsto není potřeba podsypávat, můžeme jen trošku pomoučit váleček.

Na vyválený obdélník dáme náplň (v podobě kuliček), přehneme druhou půlku těsta a první půlku s náplní jí překryjeme, stlačíme okraje k sobě. Rádýlkem rozřežeme na jednotlivé ravioly.

Vaříme v osolené vodě 5 minut.

Podáváme s oblíbenou omáčkou a sýrem.

Foto: Kateřina Hájková
  • recept Ravioly
  • recept Ravioly
  • recept Ravioly
  • recept Ravioly