RECEPTY ADVENI

Rajská polévka s jáhlami

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Rajská polévka s jáhlami
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a jáhly, které jsme předtím alespoň třikrát spařili vroucí vodou. Osolíme, přivedeme k varu a přilijeme mouku rozmíchanou v trošce studené vody. Přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 15 minut. Poté vyndáme vajíčko s kořením, podle chuti osolíme a osladíme a můžeme servírovat.

Poznámka

Zahustit můžete například univerzální bezlepkovou směsí, nebo moukou rýžovou, pohankovou nebo jáhlovou.