RECEPTY ADVENI

Quinoa s vůní Itálie

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Quinoa s vůní Itálie
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15 minut. Po celou dobu neodkrýváme ani nemícháme. Uvařenou quinou necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.

Na pánvičce rozehřejeme 2 lžíce oleje ze sušených rajčat. Necháme na něm zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku. Poté přidáme pokrájená rajčata a přepůlené olivy a krátce orestujeme. Směs vmícháme do uvařené quinoy, přidáme nasekanou bazalku a případně dosolíme.