RECEPTY ADVENI

Quinoa kari z jednoho hrnce

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Quinoa kari z jednoho hrnce
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Nejprve propláchneme quinou a necháme ji chvíli namočenou.

Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku. Zasypeme ji chilli, zázvorem, kurkumou a česnekem, přidáme brambory pokrájené na menší kousky a zalijeme horkou vodou. Pozor, vody dáme jen tak decentně, aby se brambory vařily – nebudeme ji slívat. Osolíme, opepříme a necháme cca 10 minut vařit.

Do hrnce přidáme quinou a cizrnu a zalijeme horkou vodou. Množství vody se špatně odhaduje, ale raději dejte míň a dolévejte později. Přidáme kokosové mléko a společně vše za občasného zamíchání vaříme, až než quinoa změkne. Samotné jí stačí asi 15 minut, ale ve společnosti brambor jí to bude trvat trochu déle.

Pár minut před dovařením přidáme listový špenát. Dosolíme a dopepříme podle chuti. Tohle jídlo úplně volá po lžičce garam masaly na ovonění – šup tam s ní, zamíchat, vypnout a …dobrou chuť!

Poznámka

Místo brambor můžete použít batát, ale pozor, raději použijte méně batátu více quinoy – jinak bude jídlo příliš sladké. Quinou dejte vařit současně s batátem, protože batáty se vaří kratší dobu než brambory.