RECEPTY ADVENI

Quiche s černou rýží, shitake a kozím sýrem

Bez lepku Bez sóji

Quiche s černou rýží, shitake a kozím sýrem
Rýžová mouka hladká 250 g
Hlavní přísada
Rýžová mouka hladká 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Korpus

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rýžovou mouku smícháme se solí a rozmarýnem a zapracujeme nakrájené změklé máslo. Jakmile nám směs začne hrudkovatět, přidáme žloutek a studenou vodu a vypracujeme v hladké pružné těsto. Zabalíme jej do sáčku či potravinové fólie a necháme v lednici půl hodiny uležet. Shitake si naložíme do teplé vody. Dáme si vařit černou rýži dle návodu (v lehce osolené vodě).

Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si formu na koláč (průměr 27 cm). Těsto vyjmeme z lednice, propracujeme a vyválíme přes papír na pečení na plát, který nám bude o 2–3 cm přesahovat průměr formy. Přesuneme do formy a dotvoříme okraje. Propícháme vidličkou a dáme péct do trouby na 10 minut. Poté vyjmeme a necháme lehce vychladnout.

Mezitím slijeme vodu z hub, odstraníme pevné nožičky a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi zpěníme nasekanou cibuli na másle a přidáme houby. Lehce osolíme a necháme cca 5 minut osmažit. Pór nasekáme na drobno a smícháme s nasekaným rozmarýnem. Přidáme osmahnuté shitake a rýži. Předpečený korpus naplníme směsí, podrobíme kozím sýrem a zalijeme směsí rozšlehaného vajíčka ve smetaně. Dáme péct do trouby na dalších 40 minut. Necháme lehce vychladnout a podáváme.