RECEPTY ADVENI

Pudinkové řezy se skořicí

Bez lepku Bez sóji

Pudinkové řezy se skořicí
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Kateřina Hájková

Autor receptu

Kateřina hojně peče ze směsí Adveni a z jejích výsledků přechází zrak...

Ingredience

Na korpus

Na pudinkovou vrstvu

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Piškotový korpus, vanilkový pudink, zakysaná smetana a skořice dělají z tohoto moučníku skutečnou lahůdku, která chutná malým i velkým. Pokud neholdujete skořici, vyměňte ji za kakao nebo čokoládu. Ani tak nešlápnete vedle.

Budeme také potřebovat plech cca 30×40 cm a pečící papír na jeho vyložení.

Nejprve si připravíme těsto na korpus.

Vyšleháme vejce s cukrem. Přilijeme olej, vodu, rum a vše opět vyšleháme.

Vmícháme Fialovou směs s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Zatím nedáváme péct.

Připravíme pudink a ochutíme ho rumem.

Uvařený horký pudink nalijeme na syrové těsto připravené na plechu.

Pečeme cca 25 minut na 180 °C.

Zakysnou smetanu smícháme s moučkovým cukrem a rozetřeme ji na ještě teplý korpus.

Posypeme skořicí. Případně můžeme posypat kakaem nebo čokoládou.

Necháme vychladnout.

Foto: Kateřina Hájková
  • recept Pudinkové řezy se skořicí
  • recept Pudinkové řezy se skořicí
  • recept Pudinkové řezy se skořicí