RECEPTY ADVENI

Pudinkové řezy s banánem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Pudinkové řezy s banánem
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Obě mouky promícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Přilijeme olej a vodu a vymícháme nepříliš husté těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch poklademe kolečky banánu a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme asi 20 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Poté koláč vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.

Půl litru rostlinného mléka přivedeme k varu. Ve zbylých 250 ml rozmícháme pudinkové prášky, škrob a cukr, vlijeme do vařícího se mléka a za stálého míchání dvě minuty povaříme. Horký hustý pudink nalijeme na upečený a zchladlý koláč a necháme vychladnout.

Poznámka

S pudinkem je potřeba pracovat rychle a povrch koláče upravit hned po nalití, je hodně hustý a rychle tuhne.

Do těsta je možné přidat skořici nebo umleté ořechy.