RECEPTY ADVENI

Pudink z teffové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Pudink z teffové mouky

Hlavní přísady

Teffová mouka světlá 250 g
Teffová mouka světlá 250 g
Koupit
Teffová mouka tmavá 250 g
Teffová mouka tmavá 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V polovině studeného mléka rozmícháme teffovou mouku, druhou polovinu mléka ohřejeme, osladíme a do horkého vmícháme namočenou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Nalijeme do mističek, necháme vychladnout, libovolně ozdobíme a podáváme jako klasický pudink.

Poznámka

Nedávno mě napadlo, že když se vaří kaše z teffových zrníček, krásně želíruje a houstne a po vychladnutí vypadá téměř jako pudink. Zkusila jsem tedy uvařit pudink přímo z mouky a podařilo se. Zůstává jen otázkou, jak dlouho pudink provářet, některé zdroje uvádějí, že by se každá mouka měla vařit alespoň 20 minut, aby byla snadno stravitelná. Teffový pudink jsem vařila jednou 5 minut a jednou 20 minut a subjektivně se mi trávil naprosto stejně.