RECEPTY ADVENI

Protizánětlivý bezlepkový chléb s kokosovým olejem bez kvasnic

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Protizánětlivý bezlepkový chléb s kokosovým olejem bez kvasnic
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Hlavní přísada
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tentokrát přicházím s verzí s protizánětlivým čirokem, s teffovou moukou jako zdrojem minerálů a protizánětlivým amarantem. Přidejte protizánětlivý kokosový olej, omega-3 kyseliny z chia, více vlákniny z psylia, …aneb i ten chléb lze udělat trochu více zdravější.

Troubu předehřejte na 170 °C. V míse smíchejte rozpuštěný kokosový olej, vejce, mléko, ocet a med (nezapomeňte vejce a mléko vytáhnout předem z lednice, aby vše mělo pokojovou teplotu, jinak vám bude tuhnout kokosový olej). V druhé míse smíchejte suché ingredience a přidejte k nim tekutou směs. Míchejte opatrně (nesmí se přemíchat, začnou se již postupně tvořit bubliny). Přesuňte do předem vymazané chlebové formy a pečte cca 60 minut (dokud párátko nevyjde z centra čisté). Před nakrojením nechte úplně vychladnout (nejdříve cca 15 minut ve formě, pak vyjměte, aby se zespodu nezapařil, já jsem nechala v pootevřené troubě).