RECEPTY ADVENI

Prošívaná deka s tofu „tvarohem“

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Prošívaná deka s tofu „tvarohem“
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

„Tvarohová“ náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejdříve si připravíme „tvarohovou“ náplň. V rostlinném mléce uvaříme hustý vanilkový pudink a necháme ho vychladnout. Poté ho vyšleháme s rozdrobeným tofu a ostatními surovinami do hladkého krému. Cukr a citronovou šťávu přidáváme podle chuti. Je-li směs příliš řídká, přidáme ještě trochu instantní kaše, je-li naopak hustá, naředíme kapkou vlažné vody nebo rostlinného mléka.

Těsto připravíme vyšleháním všech surovin. Rozetřeme ho na plech vyložený pečicím papírem. Připravený krém naplníme do zdobicího sáčku a nakreslíme jím na koláč šikmou mřížku. Dáme do trouby vyhřáté na 160 °C (na dno přidávám plecháček vody) a pečeme asi 25 minut. Během pečení se krém lehce propadne dolů a koláčové těsto naopak vyběhne nahoru, takže vzor bude opravdu vypadat jako prošívání na dece.

Po upečení necháme krátce vystydnout na plechu a vyndáme na mřížku, aby se koláč nezapařil.

Poznámka

Komu nevadí mléčné výrobky, může místo tofu „tvarohu“ použít běžný měkký tvaroh smíchaný s vanilkovým pudinkem a cukrem.