RECEPTY ADVENI

Polentový chléb San Francisco

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Polentový chléb San Francisco
Mouka z hnědé rýže
Hlavní přísada
Mouka z hnědé rýže
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Troubu předehřejte na 215 °C. Smíchejte suché směsi dohromady, pokud se vám nechce experimentovat s moukami jako mně, či je nemůžete sehnat, doporučuji nahradit první 3 ingredience 1 hrnkem polohrubé mouky či bezlepkové chlebové směsi. Přidejte mléko, olej a vejce a smíchejte v polotekutou směs. Tu přesuňte do vymazané čtvercové formy (20×20 cm) a pečte v rozehřáté troubě cca 25–30 minut (párátko by mělo ze středu chleba vyjít čisté). Mimochodem chléb je výborný, když jej rozkrojíte a rychle opečete na pánvi (ideálně s trochou sýra).