RECEPTY ADVENI

Pohárky s kokosovým krémem a ovocem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Pohárky s kokosovým krémem a ovocem
Kokosová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kokosová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kokosová mouka nemusí sloužit jen k výrobě koláče, ale dá se použít třeba na chutný krém. Tato přirozeně bezlepková mouka je plná živin a můžete ji využít místo pudingu na kokosový krém. Když jej dáte třeba na topinamburové piškoty, máte rychlý dezert, aniž byste zapínali troubu. Přidejte ovoce a zdravě mlsejte!

Rostlinné mléko dáme vařit a rozpustíme v něm agar (pokud máte jiný než práškový, postupujte dle rad výrobce). Jakmile se nám rozpustí, vmícháme cukr a kokosovou mouku. Vznikne nám hustý krém, do kterého vetřeme kokosový olej. Vmíchejte na drobno nakrájené zvolené ovoce. Necháme chladnout. Mezitím si do pohárků vložíme piškoty a pokapeme je šťávou nebo rumem. Na ně navrstvíme krém, který zalijeme rozmixovaným ovocem. Necháme v lednici ztuhnout a podáváme.

Pokud budete chtít vytvořit spíše dort, nadrťte piškoty, vmíchejte kokosový olej, vznikne vám „drobenka“. Vmíchejte po lžících rostlinné mléko, dokud se nevytvoří pevná hmota. Formu na dort si vyložte potravinovou fólií, na ni navrstvěte těsto na korpus a potřete kokosovým krémem. Ozdobte ovocem nebo rozmixovaným ovocem a nechte v lednici ztuhnout.

Poznámka

Recept vystačí na 8 pohárků nebo jej můžete připravit jako celý dort o průměru cca 18 cm.