RECEPTY ADVENI

Pohankovo-cizrnové palačinky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Pohankovo-cizrnové palačinky

Hlavní přísady

Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Cizrnová mouka hladká 250 g
Cizrnová mouka hladká 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Z obou mouk, mléka, tuku a cukru zaděláme řidší palačinkové těsto a necháme ho 20 minut odstát. Pokud těsto zhoustne, naředíme ho trochou mléka. Nepřilnavou pánvičku jen lehce vymažeme olejem a smažíme na ní tenké palačinky. Z této dávky jsou tři menší kusy.

Poznámka

Pokud vynecháme v receptu cukr, můžeme palačinky plnit libovolnou slanou náplní.