RECEPTY ADVENI

Pohankové linecké

Bez lepku Bez sóji

Pohankové linecké
Pohanková mouka 250 g
Hlavní přísada
Pohanková mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Hladkou mouku se špetkou soli a citrónovou kůrou smícháme s cukrem a zapracujeme studené máslo. Jakmile vznikne drobenka, přidáme vejce a vypracujeme v hladké pevné těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici uležet, ideálně do druhého dne. Poté opět zpracujeme a mezi 2 kusy potravinářské fólie rozválíme na placku požadované tloušťky (cca 2 mm). Vykrajujeme různé tvary a skládáme na plech vymazaný tukem nebo na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 10–13 minut, nebo prostě dorůžova (v půlce otáčím, protože mi připéká trouba:-()). Necháme lehce schládnout. Po vychladnutí spojíme vždy dva kousky marmeládou a uložíme do chladu.