RECEPTY ADVENI

Podzimní hruškovo-rybízový krambl s rozmarýnou

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Podzimní hruškovo-rybízový krambl s rozmarýnou
Pohankové vločky
Hlavní přísada
Pohankové vločky
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Náplň

Drobenka

Dochucení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kdo by nemiloval krambl! Vláčné pečené ovoce pokryté chutnou drobenkou. Doporučuji jíst ještě horké!

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Hrušky očistíme (některé jsem oloupala, část nechala i se slupkou) a nakrájíme na kousky. Smícháme v hrnci s nepřilnavým dnem nebo v hlubší pánvi s rybízem (můžete přidat přímo mražený) a cukrem a přivedeme k varu. Dovnitř vložíme větvičku rozmarýny v celku a při promíchávání ovoce se ji snažíme vždy udržet pod ovocem. Podusíme cca 4–5 minut. Mezitím připravíme drobenku ze zbylých ingrediencí (promícháme suché ingredience a rukama zapracujeme máslo).

Do zapékací misky, kterou si předem můžeme vymazat máslem (ale nemusíme), přesuneme ovoce a zalijeme získanou šťávou. Rozmarýnu dáme stranou. Rovnoměrně rozmístíme drobenku a dáme zapéct na 20–25 minut (hlídejte podle teploty, pekla jsem 22 minut). Podávejte ideálně ještě teplé přímo z misky. Před podáváním můžeme poprášit mletou skořicí a dozdobit rozmarýnou pro extra vůni.