RECEPTY ADVENI

Podmáslový chléb

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Podmáslový chléb
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Klasické podmáslí dnes vytlačily z pultů nejrůznější jogurtové nápoje a kefíry, ale naše babičky a prababičky na něj nedaly dopustit. Tento lahodný mléčný nápoj má velmi nízké procento tuku, zároveň obsahuje hodnotné mléčné bílkoviny, lecitin a vápník. Možná znáte recept na oblíbenou podmáslovou buchtu s kakaem, tak proč nezkusit i podmáslový chléb? Pečivu dodá neodolatelnou vláčnost!

Vyladit poměr „tekutina (tj. podmáslí) X směs“ bylo u tohoto chleba velmi těžké. Se sestřenkou jsme raději přestaly počítat, na který pokus se to konečně podařilo. A POZOR, tento poctivý pecen musíte péct na program TOASTOVÝ, nebo jiný cca 3:40 minut trvající. U některých pekáren se nazývá KLASIK. Ale počkat si se u tohoto chleba opravdu vyplatí!

Chléb podle tohoto receptu můžete upéct jak v domácí pekárně, tak v klasické troubě. V klasické troubě lze níže popsaným způso-bem snadno docílit pěkně křupavou kůrku.

Návod k přípravě v domácí pekárně

1. Do mísící nádoby nalijte podmáslí.

2. Přidejte sůl, kmín a promíchejte.

3. Přisypte směs SIMPLY ADVENI.

4. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého nasypte sušené droždí.

5. Pečte na program trvající cca 3:40 minut (TOAST, nebo KLASIK).

Návod k přípravě v klasické troubě

1. V míse důkladně smíchejte všechny „suché“ ingredience – tj. směs SIMPLY ADVENI, droždí, sůl a kmín.

2. Přilijte podmáslí a houževnatě a důkladně hněťte do hladka.

3. Těsto dejte do nádoby, ve které budete péct, a nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.

4. Pečte cca 1 hodinu nejlépe takto:

• Troubu vytopíme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň na dno trouby vhodíme kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Na 250 °C pečeme 15 minut.

• Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.

• 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.