RECEPTY ADVENI

Placky z mouky z červené rýže s řepnými lístky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Placky z mouky z červené rýže s řepnými lístky

Hlavní přísady

Mouka z červené čočky 250 g
Mouka z červené čočky 250 g
Koupit
Mouka z červené rýže 250 g
Mouka z červené rýže 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Lístky z mladé řepy nemusí být jen nepotřebným odpadem, ale můžete je využít namísto mangoldu nebo špenátu do rychlých placek. Když přidáte mouku z červené čočky, která má zajímavou oříškovou chuť, a mouku z červené čočky, která dodá vlákninu a bílkoviny, dostaneme chutné rychlé jídlo plné živin.

Nejdříve si spaříme listy z řepy. Nakrájíme je na drobno a s trochou vody je dáme na pár minut podusit. Poté všechnu přebytečnou vodu slijeme a necháme vychladnout.

Smícháme mouky se solí a sodou. Zvlášť smícháme vejce s vodou, olejem, octem a směs vmícháme do suché směsi. Vmícháme podušené řepné listy, nasekanou petržel a tymián. Na nepřilnavou pánev dáme větší lžící hromádku těsta, jakmile se začnou dělat bublinky, otočíme. Z jedné dávky vyjde cca 15 placek podle velikosti lžíce. Podávám s čerstvými bylinkami a chia olejem (možno nahradit dýňovým).