RECEPTY ADVENI

Pizza z dýňové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Pizza z dýňové mouky

Hlavní přísady

Jáhlová mouka 250 g
Jáhlová mouka 250 g
Koupit
Dýňová mouka 250 g
Dýňová mouka 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pizzu má každý rád. Tahle je navíc ještě krásně zelená…

Ze všech surovin vypracujeme pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby se těsto nedrobilo, ale ani nelepilo. Rukama ho roztáhneme a umačkáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme asi 45 minut kynout na teplém místě. Poté potřeme olivovým olejem, posypeme pizza kořením (použila jsem směs od Vitany), lehce pokapeme rajčatovou omáčkou, obložíme červenou cibulí nasekanou na půlměsíčky a posypeme nastrouhaným veganským sýrem nebo uzeným tofu. Pečeme při 160 °C asi 20 minut.

Poznámka

Na obložení co má kdo rád. Na obrázku jen červená cibule nakrájená na půlměsíčky a veganský sýr (nebo uzené tofu).