RECEPTY ADVENI

Pizza šneci

Bez lepku Bez sóji

Pizza šneci
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pizza šneci jsou výborným tipem na slanou svačinu případně i večeři. Na náplň můžete použít cokoliv, co máte rádi – šunku, slaninu, olivy, chilli papričky, různé druhy sýrů.

Z výše uvedených surovin připravíme cca 10 pizza šneků.

Veškeré sypké ingredience smícháme v míse, přidáme vajíčko, zakysanou smetanu a mléko a začneme zapracovávat ideálně mixérem s hnětacím hákem. Jako poslední do mísy přidáme máslo. Vypracujeme hladké těsto, které v míse přetáhneme potravinovou folií a necháme ho zdvojnásobit objem.

Troubu předehřejeme na 240 °C, na spodní rošt dáme plech a na něho vylijeme 1 litr vody.

Z těsta vyválíme plát ve tvaru obdélníku, potřeme ho kečupem nebo rajčatovým sugem, poklademe oblíbenými ingrediencemi, srolujeme do závinu a rozkrájíme na šneky, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme posypat oreganem a pečeme do zezlátnutí.

Foto: La Teta
  • recept Pizza šneci