RECEPTY ADVENI

Pizza

Bez lepku Bez sóji

Pizza
Tapiokový škrob 250 g
Hlavní přísada
Tapiokový škrob 250 g
Beáta Vörösová

Autor receptu

Píšu blog Veselé Borůvky o paleo / bezlepkové kuchyni a životním stylu.

Ingredience

Na pizzu o průměru 35 cm potřebujeme (2 porce)

Rajčatový základ se sýrem a klobásou

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Občas člověk touží baštit pizzu. Není na tom nic špatného, jen kdyby šlo vynechat bolesti břicha :) Zeleninové pizza těsto je dobrou alternativou, ale konzervativní jedinci tuto variantu odmítají a už i název považují za matoucí. Tak prosím, kompromis, ba víc, opravdu dobré těsto, a to bez mouky, bez ořechů a bez zeleniny :) Nebudu lhát, pizza dle návodu Romana Vaňka z knihy "Klenoty" je úplně jiná liga. Ale tato je ve své kategorii absolutním vítězem! Příprava je možná trochu netradiční, výsledkem je tenoučké, lehké, homogenní těsto, které se propeklo, pevně drží pohromadě a je i chuťově výborné.

Troubu zapneme na 250 °C, připravíme si plech s pečícím papírem a vymažeme olivovým olejem. Vejce, vodu, olivový olej a koření rozšleháme. Přidáme sýr a postupně zamícháváme i tapiokovou mouku. Těsto bude řídké a tekuté jako těsto na palačinky. Rozlijeme ho na pekáč a strčíme do trouby na 8 minut. 

Mezitím si připravíme základ a suroviny na pizzu dle chuti. Zvolila jsme rajčatový základ se sýrem a klobásou.

Po osmi minutách těsto vyndáme, potřeme základní omáčkou a posypeme klobásou a sýrem. Vrátíme zpět do trouby na 5 minut. Nejlepší je ihned z trouby :)