RECEPTY ADVENI

Pistáciové řezy s malinami

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Pistáciové řezy s malinami
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Na malinový rozvar

Na krém

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tak tento moučník od La Tety nenechá chladným ani toho největšího asketu. Kombinace pistácií, malin a mascarpone na jemném piškotovém těstu nadchne i ty nejnáročnější labužníky.

Budeme potřebovat plech o rozměrech cca 30×40 cm a pečící papír na jeho vyložení.

Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme s cukrem do toho nejpevnějšího sněhu, který si jen umíme představit.

Poté postupně zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme Fialovou směs s práškem do pečiva a namleté pistácie.

Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme.

Pečte na 180 °C cca 20 minut.

Maliny přivedeme k varu a dosladíme dle chuti. Jakmile se budou maliny vařit, přisypeme tři lžíce vločkového agaru, odstavíme a necháme vychladnout.

Po vytažení korpusu z trouby, sloupneme pečící papír a piškotový plát rozřízneme na tři stejně veliké části.

Počkáme, až maliny s agarem začnou houstnout, a poté je naneseme na spodní plát (čtyři lžíce si ponecháme stranou) a přiklopíme plátem druhým, ten pomažeme dvěma lžícemi malinového rozvaru a uložíme do lednice. 2 lžíce malinového rozvaru nám ještě zbyly do krému.

Prošleháme mascarpone se sladidlem, přilijeme rozpuštěnou bílou čokoládu a zašleháme smetanu.

Zhruba ⅔ krému namažeme na druhý plát, který máme už potřený trochou malinového rozvaru a přiklopíme plátem třetím.

Ve zbytku krému rozšleháme zbylé dvě lžíce malinového rozvaru a potřeme vrch dezertu, který nakonec posypeme mletými pistáciemi.

Foto: La Teta