RECEPTY ADVENI

Pistáciové čtyřlístky

Bez lepku Bez sóji

Pistáciové čtyřlístky
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Máslový pistáciový krém

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Linecké, perníkové, medové, vanilkové, čokoládové, kávové, karamelové, kokosové … To jsou klasické chuti, barvy a vůně, které k cukroví patří neodmyslitelně a jaksi automaticky. Co ale ozvláštnit tác s cukrovím řadou pastelově zelenkavých pistáciových čtyřlístků, či řadou jemně růžových jahůdkových srdíček? A rozhodně to nebude jen krásné barevné zpestření. Nadchne Vás i chuť a vůně, kterých u tohoto cukroví docílíme jednoduše díky pudinkovým práškům. Nápadem na pudinkové cukroví jsme se inspirovali v dílně Helenky Vybíralové a trochu jsme zaexperimentovali – s pistácií. Zvědavě už vyhlížíme další pudinky (tj. příchutě) bez lepku. A zdá se, že s Amylonem se nám blýská např. na meruňkové, matcha či dokonce aroniové cukroví! Říkal snad někdy někdo, že bezlepkové pečení je jednotvárné?!

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.

Pak ho vyválíme a vykrajujeme čtyřlístky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 10–15 minut.

Vychladlé čtyřlístky slepujeme máslovým pistáciovým krémem.

Postup přípravy krému

Vejce s cukrem dáme do mísy nebo kastrolu a postavíme do vodní lázně. Zahříváme a občas prošleháme metličkou, dokud se cukr nerozpustí a směs není horká.

Odstavíme z vodní lázně, přidáme nakrájený tuk a rum. Za občasného prošlehání necháme vychladnout.

Změklé máslo vyšleháme a pomalu přidáváme vychladlou směs, až vznikne hladký krém.

Pistácie umeleme nebo rozmixujeme najemno. Zapracujeme do krému.

Z této várky upečeme 70 čtyřlístků, tedy po slepení dostaneme 35 ks cukroví.