RECEPTY ADVENI

Pistáciové bábovečky

Bez lepku Bez sóji

Pistáciové bábovečky
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jedna bábovka je málo, obzvláště pokud je tak vynikající jako tato pistáciová s přelivem z bílé čokolády. A tak jich La Teta připravila zrovna šest! Ale nelekejte se, jsou to mini bábovečky. Pistácie doporučuje La Teta použít blanšírované, zachovají si nádhernou zelenou barvu i při pečení a do těsta přidáme i pistáciové aroma. Pomyslnou třeničku na dortě, tedy vlastně bábovičce, tvoří poleva z bílé čokolády, do které La Teta nápaditě zakomponovala prášek z dračího ovoce.

Budeme potřebovat formy na malé bábovky. Z uvedeného množství připravíme 6 mini báboveček.

Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme měkké máslo, tvaroh, pistáciové aroma a mléko. Vmícháme Fialovou směs s kypřicím práškem a mletými pistáciemi.

Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou rýžovou mouku a rozdělíme do nich rovnoměrně těsto. Do každé bábovičky zatlačíme pár malin a pečeme v troubě na 180 °C.

Po vytažení z trouby necháme vychladnout ve formičkách. Vyklopíme a polijeme polevou z bílé čokolády.

Foto: La Teta
  • recept Pistáciové bábovečky