RECEPTY ADVENI

Perník s moukou z vlašských ořechů

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Perník s moukou z vlašských ořechů
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Poleva

Pracovní postup

Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Přidáme banán rozmačkaný vidličkou na kaši, olej a vodu a vymícháme středně husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20–25 minut (zkoušíme špejlí). Upečený perník necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil. Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevu, kterou připravíme buď rozpuštěním čokolády s trochou tuku ve vodní lázni (a), případně zahřátím všech surovin (b) do rozpuštění. Polevu necháme částečně zaschnout a poté posypeme sekanými vlašskými ořechy.