RECEPTY ADVENI

Perník s kokosovým mlékem, moukou a zázvorem

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Perník s kokosovým mlékem, moukou a zázvorem
Kokosová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kokosová mouka 250 g
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Řekla bych, že je to spíš americký gingerbread se zázvorem, než náš klasický perník, který je na mě bez pořádné vrstvy výrazné marmelády dost mdlý.  Jakmile jsem do perníku jednou zázvor přidala, už to dělám pokaždé, zdá se mi, že zkrátka po něm chytí víc šmrncu a díky kokosové mouce a mléku je neuvěřitelně vláčný.

Připravit těsto je záležitostí pár minut, takže si nejdřív připravte švestky, které nakrájejte na poloviny a následně na tenké plátky. Zároveň předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké míse smíchejte cukr, skořici, zázvor, hřebíček, kokosovou mouku, kypřící prášek a špetku soli. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, javorový sirup a plechovku kokosového mléka a metlou či vařečkou smíchejte všechny ingredience dohromady.

Vzniklé těsto nalejte do formy vymazané kokosovým olejem a opatrně poskládejte na povrch těsta tenké plátky švestek. Formu dejte do trouby a pečte cca 30 minut dozlatova. Špejlí si pro jistotu ověřte, zda je perník opravdu upečený. Hotový perník nechte vychladnout a před servírováním posypte moučkovým cukrem.