RECEPTY ADVENI

Perníčky

Bez lepku Bez sóji

Perníčky
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
 LAHODA bez cenzury

Autor receptu

Jsem blázen do pečení bublanin, bábovek, koláčů, buchet a dortů všeho druhu.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tradiční české Vánoce se neobejdou bez medových perníčků. A nejen Vánoce. Perníčky ve tvaru vajíček, zajíčků a kuřátek se pečou i na Velikonoce. A zdobená perníková srdce zase doprovází poutě a nejrůznější lidové slavnosti po celé zemi. Tato bezlepková varianta klasického receptu Vás okouzlí nejen výbornou chutí, ale i dlouhou trvanlivostí.

Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem a prosejeme na vál.

Poté do sypké směsi zapracujeme máslo, vejce, med a koření. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

Těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme minimálně na 24 hod do chladničky. Poté z těsta ukrojíme ⅓, prohněteme na pomoučeném vále a vyválíme na plát silný cca 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Mezi perníčky ponecháváme větší rozestupy. Takto postupujeme, dokud nezpracujeme celou dávku těsta.

Vykrájené perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 10 minut v troubě rozehřáté na 170 ºC dozlatova.

Perníčky jsou poměrně světlé. Pokud chcete barvu tmavě hnědou, v prvním kroku pracovního postupu přidejte 2 lžíce kakaa.

Poznámka

Z této várky vytvoříte 40 perníčků střední velikosti.