RECEPTY ADVENI

Pečené burgery s patizonem a červenou čočkou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Pečené burgery s patizonem a červenou čočkou

Hlavní přísady

Dýňová mouka 250 g
Dýňová mouka 250 g
Koupit
Lněná mouka zlatá 250 g
Lněná mouka zlatá 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Burgery se dají udělat i zdravěji! A dokonce ani milovníci masa nebudou protestovat, že jim jednou připravíte zdravou lahůdku. Patizonového pyré smícháme s čočkou, která je bohatá nejen na bílkoviny a vlákninu, ale také spoustu zdravých mikronutrientů, přidáme trochu zdravého lněného semínka, a všechno to zapečeme. K tomu domácí dressing s čerstvými bylinkami, které působí proti zánětu i proti histaminu, bezlepkové domácí housky a máme dokonalé jídlo.

Patizón omyjeme a rozčtvrtíme. Podusíme a jakmile je dužina měkká, vyškrábneme ji do misky a necháme lehce vychladnout. K tomu přidáme uvařenou čočku, koření a nakonec mouky. Vznikne vám tvarovatelná hmota (asi jako na karbanátky), v případě potřeby dosypte více mouky. Burgery jsem položila na vyložený plech a pekla při 180 °C cca 30–40 minut (musí být na povrch pevné). Podávejte v housce, s brambory či salátem.