Pečené burgery s patizonem a červenou čočkou
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Burgery se dají udělat i zdravěji! A dokonce ani milovníci masa nebudou protestovat, že jim jednou připravíte zdravou lahůdku. Patizonového pyré smícháme s čočkou, která je bohatá nejen na bílkoviny a vlákninu, ale také spoustu zdravých mikronutrientů, přidáme trochu zdravého lněného semínka, a všechno to zapečeme. K tomu domácí dressing s čerstvými bylinkami, které působí proti zánětu i proti histaminu, bezlepkové domácí housky a máme dokonalé jídlo.
Patizón omyjeme a rozčtvrtíme. Podusíme a jakmile je dužina měkká, vyškrábneme ji do misky a necháme lehce vychladnout. K tomu přidáme uvařenou čočku, koření a nakonec mouky. Vznikne vám tvarovatelná hmota (asi jako na karbanátky), v případě potřeby dosypte více mouky. Burgery jsem položila na vyložený plech a pekla při 180 °C cca 30–40 minut (musí být na povrch pevné). Podávejte v housce, s brambory či salátem.