RECEPTY ADVENI

Patizon plněný čirokem s kozím sýrem

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Patizon plněný čirokem s kozím sýrem
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Pracovní postup

Patizony slouží nejen k okrase, ale také jako chutná zdravá surovina pro vaření. Zkuste je naplnit léčivým čirokem a čerstvými bylinkami, určitě si pochutnáte a užijete netradiční způsob podávání jídla.

Nejdříve potřebujeme uvařit čirok. Můžete je vařit, jak vám přijde nejvhodnější, má tu skvělou výhodu, že se nerozvaří. Já jsem tentokrát dobře promyla a nechala namočené přes noc, abych se případně zbavila antinutričních látek a případného prachu (když ne přes noc, tak pár hodin postačí). Poté jsem vařila cca 30 minut v čerstvé vodě.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Patizonům odkrojíme vršek (nevyhazujeme), vydlábneme semínka a pak ještě lžící vydlábneme trochu dužniny, abychom zvětšili prostor. Uvařený čirok smícháme s nasekanou dužninou, čerstvou ricottou, rozmačkaným kozím sýrem, nakrájenou cibulí, nadrceným česnekem, solí a nasekanou bazalkou. Vše pořádně promícháme, směs poté rozdělíme do patizonů, přiklopíme vrškem a pečeme cca 40 minut v troubě. Podáváme ještě teplé posypané trochu čerstvé bazalky a petržele.