RECEPTY ADVENI

Parmazánové plněné bulky

Bez lepku Bez sóji

Parmazánové plněné bulky
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Na bulky

Případně

Na náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tento recept jsou v podstatě recepty dva. Kdo chce, může skončit upečením bulek. Samotné jsou taky výborné, poprvé jsme je snědli jen tak. Pokud budete pokračovat dál, připravíte si výbornou svačinu nebo vydatnou snídani. Bulky jsou úžasně vláčné díky tučnému parmazánu a nesou jeho identickou vůni.

Nejprve si v míse smícháme směs, parmazán, sůl a droždí. Přidáme zakysanou smetanu, vodu, máslo, vajíčko a mixérem s hnětacím hákem vypracujeme těsto.

Pokud dopředu víme, že chceme jen pečivo, které nebudeme dále plnit, můžeme ho vyladit hrstí oliv, na kostky opečenou slaninou a sekaným rozmarýnem.

Neděste se konzistence, v těstě jsou hrudky, není hladké tak, jak jste zvyklí, a jeví se poněkud lepivě. Ale nebojte.

Těsto přikryjeme potravinovou folií a necháme ho zdvojnásobit objem.

Předehřejeme troubu na 230 °C a na spodní rošt dáme plech s litrem vody.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, rozdělíme ho na čtyři díly, každý díl propracujeme a vytvarujeme jako bochánek, který uložíme na plech vyložený pečicím papírem.

Každý bochánek potřeme vodou a posypeme sezamem.

Pečeme do zlatova.

Necháme vychladnout na mřížce. Po zchladnutí seřízneme vršky bulek, vnitřky vydlabeme a připravíme si náplň tak, že všechny ingredience nakrájíme na kostičky a rozdělíme je do vydlabaných bulek. Náplň umačkáme a na ni vyklepneme vajíčko.

Pečeme na plechu na 180 °C. Délku pečení uzpůsobíme tomu, jak moc chceme mít vajíčko upečené.

Z výše uvedených surovin připravíme 4 bulky.