RECEPTY ADVENI

Muffiny ovocné

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Muffiny ovocné

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřící prášek
Kypřící prášek
Koupit
Kateřina Lahoda

Autor receptu

Přece musí existovat způsob, jak zdravě hubnout či udržovat váhu, a přitom netrávit hodiny v kuchyni. Zkrátím to – existuje!

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Chystáte dětskou oslavu a nevíte, čím potěšit malé strávníky? Muffiny jsou vždycky sázkou na jistotu. Tyhle extra ovocné si vaši hosté zamilují. Do těsta se krom ovoce přidává i šťáva z kompotu, díky níž jsou malé dortíky přímo božsky vláčné. A když je vyskládáte do pyramidy a dozdobíte polevou a sypáním (čím barevnější, tím lepší), budete zaručeně královnou párty. Z uvedeného množství připravíte 12 ks muffinů.

V míse promícháme směs BAKE A CAKE s moučkovým cukrem a kypřícím práškem.

Do sypké směsi vmícháme olej a celá vejce.

Přidáme ovoce pokrájené na kousky a 100 ml šťávy z kompotu.

Pokud se nám těsto zdá příliš husté, přidáme víc ovocné šťávy. V opačném případě zahustíme směsí BAKE A CAKE.

Těsto rozdělíme do 12 papírových košíčků na muffiny (pokud nemáme speciální plech na muffiny, použijeme dva papírové košíčky pro větší pevnost). Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 30 minut.

Foto: Kateřina Lahoda (1, 2), Adveni
  • recept Muffiny ovocné
  • recept Muffiny ovocné
  • recept Muffiny ovocné
  • recept Muffiny ovocné
  • recept Muffiny ovocné
  • recept Muffiny ovocné
  • recept Muffiny ovocné