RECEPTY ADVENI

Ovesné sušenky s amarantem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ovesné sušenky s amarantem

Hlavní přísady

Amarantová mouka 250 g
Amarantová mouka 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Dnes jsem se inspirovala receptem podle známé kuchařky Marthy Stewart. Převést sušenky do bezlepkové verze nebylo nijak složité, stačilo přidat protizánětlivou amarantovou mouku a bezlepkové vločky. Chutné a výživné sušenky jsou na světě.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení nebo vytřeme olejem. V míse našleháme cukr, xylitol a máslo. Jakmile je hmota „načechraná“, přidáme vejce, vanilkový extrakt a nastrouhané jablko. Ve větší míse smícháme mouku, škrob, koření, prášek do pečiva a sůl. K promíchané suché směsi přidáme tekutou směs, promícháme, přidáme vločky, čokoládové kousky a případně nasekané ořechy. Pomocí dvou lžic vytvarujeme na plech sušenky a pečeme cca 20 minut. Sušenky budou po vytažení měkké (vypadají trochu jako nedodělané, jen spodek je zezlátlý), necháme na plechu vychladnout (ztuhnout a nebudou se rozpadat) a servírujeme :)