RECEPTY ADVENI

Ostružinový koláč se Směsí Adina

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ostružinový koláč se Směsí Adina

Hlavní přísady

Jáhlová mouka 250 g
Jáhlová mouka 250 g
Koupit
Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko, olej a vodu a krátce prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme ostružinami. Pečeme při 160 °C asi 25 minut, až se těsto přestane lepit na špejli. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.

Poznámka

Ostružiny můžete nahradit jiným sezónním ovocem.