Odpalované sýrové nočky do polévky
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Vedle slaných profiterolek, sýrových gougères zde představujeme další slanou dobrotu z odpalovaného těsta – polévkové nočky. Druhou tepelnou úpravou „odpalovaného“ není vždy pečení. Odpálené těsto se může také smažit jako třeba španělské churros (osmažené „proužky“ odpalovaného těsta, které se namáčí do husté čokolády), nebo vařit, tak je tomu např. u knedlíků, nebo těchto výborných polévkových nočků.
Z výše uvedených surovin připravíme cca 20 odpalovaných nočků do polévky. Do jedné porce polévky použijete 3–4 takovéto nočky.
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo a sůl a dáme vařit.
Jakmile voda začne vřít, stáhneme sporák na mírný plamen, vsypeme naráz veškerou směs PASTA & GNOCCHI, intenzivně ji vmícháme vařečkou a pak vaříme a mícháme, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn hrnce (zhruba do 1,5 minuty).
Do vychladlého (ještě mírně teplého) těsta zapracujeme šlehačem vajíčko a sýr.
Malou lžičkou vykrajujeme nočky a vkládáme je přímo do vařící se polévky. Nočky vaříme zhruba 20 minut. Jeden nok si můžete ponechat jako zkušební a podle něj určit, zda už jsou noky uvařené. Během vaření výrazně zvětší svůj objem, oproti syrovým budou 3× tak velké – nadýchané.