RECEPTY ADVENI

Obyčejný neobyčejný perník

Bez lepku Bez mléka Bez vajec

Obyčejný neobyčejný perník

Hlavní přísady

Bezlepková směs na pečení BAKE-A-CAKE
Bezlepková směs na pečení BAKE-A-CAKE
Koupit
Vegavajo
Vegavajo
Koupit
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Perník na plech je u nás snad ten nejoblíbenější a nejobyčejnější a nejrychlejší odpolední zákusek. Trochu jsem ho zrevidovala a upravila pro dietu bez lepku, mléka i vajíček z úžasné znovuzrozené směsi BAKE-A-CAKE od Adveni.

Vaječnou náhradu rozmícháme ve vodě a necháme cca 10 minut stát. Tekutiny (zakysaný nápoj, povidla, datlový sirup, olej a čaj) prošleháme v robotu nebo ručně mixérem a vaječnou náhradu rozpuštěnou ve vodě přišleháme k tekuté směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Mouku smícháme s kořením, solí, kypřidly a kůrou. Tuto moučnou směs stěrkou lehce vmícháme do tekutiny s vaječnou náhradou. Těsto přemístíme do papírových formiček na muffiny nebo malé buchtičky (Dm drogerie). Pečeme při 180 °C cca 15 minut, pak snížíme na 170 °C a dopékáme cca 10 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu perníku suchá.

Pečivo necháme vychladnout na mřížce a můžeme podle chuti pocukrovat či přetřít čokoládovou ganache z hořké bezmléčné čokolády a rýžové smetany (poměr 1:1).