RECEPTY ADVENI

Noky z dýňové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Noky z dýňové mouky

Hlavní přísady

Dýňová mouka 250 g
Dýňová mouka 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Beáta Vörösová

Autor receptu

Píšu blog Veselé Borůvky o paleo / bezlepkové kuchyni a životním stylu.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kdyby vás někdy napadlo dát si těstoviny, noky, dýňová mouka je nejlepším řešením. Noky jsou měkké, lepkavé, krásně voní i chutnají.

Psyllium necháme několik hodin nabobtnat ve vodě. Všechny suché ingredience smícháme, přidáme psyllium gel a nakonec vodu, důkladně smícháme. Rozválíme a nakrájíme na 1 cm široké pruhy, které pak ještě rozkrojíme na 2 cm proužky. Ručně vytvoříme noky (šulánky) a hodíme je do osolené vroucí vody. Pokud vyplavou na povrch, jsou hotové.

Poznámka

Nejvíce se hodí k sýrům nebo k smetanovo-sýrové omáčce.